2 DAGERS GRUNNKURS I LÆRARBEIDE

 

Dato: 14/9– 15/9-2019 
Tid: Lørdag 9-16 og Søndag 9-16

Kursavgift: kr. 2 200 betales kontant på kurset.

Kursleder: Arne Markussen

 

KURSBESKRIVELSE

Kurset er et grunnkurs i lærarbeide hvor vi vil lage 4 prosjekter: søm, fletting, preging og svivelkniv. Vi vil i tillegg gå inn på forskjellige skinn lær typer, egenskaper etc. Det vil også bli vist mange små tips som du ikke finner i lærebøker. Etter kurset vil det bli anledning til å handle verktøy, lær spenner etc.

Min målsetting for kurset er å gi elevene en grundig innføring i forskjellige måter å arbeide i lær på. Vi vil gjøre ferdig alle 4 prosjektene på kurset slik at ingen kommer hjem med halvferdige arbeider. Alt av verktøy og materialer som brukes på kurset er inkludert i kursprisen (verktøyet lånes ut på kurset). Ønsker noen å kjøpe verktøyet vi bruker selges det med 10% rabatt etter kurset (vi har bankterminal). Etter et gjennomført grunnkurs vil elevene kunne klare å lage egne prosjekter i lær og de kan jobbe videre med det de syntes var mest interessant på kurset. Ta med mat til lunch, vi holder te/kaffe. (Vi har kjøleskap). Det vil bli anledning til å handle etter kurset på søndag.


SØM PROSJEKT

Du vil lære å bruke de vanligste verktøy som salmakere bruker. Du vil også lære hvordan man bygger opp maler til sømprosjekter. Prosjektet tar ca 3 timer.

   

FLETTE PROSJEKT 

Vi fletter et italiensk motebelte ut av 8 lær snorer. Vi monterer spenne og syr ferdig beltet. (Ca 3 timer)


PREGEPROSJEKT

Vi lærer å forarbeide læret til preging. Beltet har et basket weave mønster som preges inn i læret. Vi farger med antikk finish, kantfarger og legger på topp finish. (Ca 3 timer)


SVIVELKNIV PROSJEKT

Du vil lære å bruke svivelkniv for å skjære i  læret. Du vil også bruke 8 forskjellige punsler på dette prosjektet. Dette er de grunnleggende verktøy som brukes på stort sett alt  prege svivelknivarbeide. (Ca 3 timer)

 

 

PÅMELDING

arne.markussen@skinnlaaven.no  eller amarkus@online.no

Tlf 32103190 eller 41529329 for påmelding

 

OVERNATTING

Ønskes overnatting anbefales General Hotell og Gjestegaard som ligger 4minutter(bil) fra Skinnlåven

Tlf 32 16 00 00 for bestilling av overnatting Hos General Hotell.

Tlf 32 12 74 20 For bestilling av overnatting hos Ringerike Gjestegaard

 

 

Belte laget på kurs

 

Nøkkel Futteral (Før Farging)

Flettet belte laget på kurs

Kortstokk holder laget på kurs